De site van Stijn Steels

Welkom op mijn site

Heet van de naald!

2022

15 november: Vandaag start de Gentse Zesdaagse, waarin Stijn team zal vormen met Sylvan Dillier.  De bezetting oogt zeer sterk met doorgewinterde pistiers! Maar het wordt ongetwijfeld weer een groot feest. 

10  oktober: Met Binche-Chimay-Binche en de GP Van Steenbergen in Arendonk is het doek gevallen over het wegseizoen. Na de wedstrijd kondigde Stijn het einde aan van zijn actieve rennerscarriëre , al kijken we natuurlijk nog wel uit naar de Gentse Zesdaagse in november! Veel mooie emoties in Arendonk. 

20 september: De Tiegemberg is de smaakmaker in de Textielprijs in Vichte.. Na een moeilijke start vocht Stijn  knap terug en finishte hij als achtste. Met Vernon (2e), Cav (6e), Tim (7e) en Stijn (8e) plaatsten zich 4 wolven in de top 10.

19 september: "Net niet" in de Skoda Luxemburg Tour dit jaar met dichte ereplaatsen voor de ploeg op deze lastige omlopen, maar helaas geen kers op de taart. Dan moet het deze week gebeuren in Vichte of Zwevezele?
 
13 september: Na Izegem koers en de Grote Prijs van Fourmies is Stijn momenteel aan de slag in de Ronde van Luxemburg. Goede benen en een dagje kopwerk in de eerste rit in functie van Florian Sénéchal die 5e werd. In de GP van Fourmies stond de tactiek in functie van Fabio Jakobsen. Alles liep naar wens, maar een val in de kop van het peloton stuurde het plannetje in de war. Yves Lampaert werd nog 6e. In Izegem koers werd Yves tweede na Mathieu Van der Poel. Het sprintende peloton naderde nog tot op enkele seconden. Stijn finishte 14e.

27 augustus: Stijn finishte als 12e in Omloop Mandel Leie Schelde in Meulebeke. In de eerste kilometers van de wedstrijd kon een 10-tal renners zich afzonderen. Zij fietsten max anderhalve minuut voorsprong bij elkaar en zouden uiteindelijk strijden voor de overwinning. Half wedstrijd kon Stijn zich met een groep met ook ploegmaat Bert Van Lerberghe losmaken uit het peloton en op zoek gaan naar de leiders. Ze naderden tot op 20 seconden, maar  kwamen toch te laat.
  
24 augustus: In de Bemerclassic in Hamburg kreeg Stijn af te rekenen met een lekke band. Vandaag werd op een pittig parcours de Druivenkoers gereden in Overijse. De koers werd beslecht in de laatste ronde toen enkele renners zich konden afzonderen. Voor the Wolfpack werd het geen goede dag. Andrea Bagioli werd dertiende. Zaterdag rijdt Stijn in Meulebeke: hopen op beter!

11 augustus: Wat op het hertekende parcours van de Eurometropol tour  kon verwacht worden gebeurde ook: de rassprinters haakten één voor één af. Sterke beer Kristoff was de uitzondering kon een mooie overwinning boeken. Stijn overleefde de harde wedstrijd en finishte verdienstelijk op een 33e plaats. 

7 augustus: Zdenek Stybar werd 2e in de Tour of Leuven. De vernieuwde GPJef Scherens was dit jaar geen voer voor sprinters op het WK parcours van 2021. Stijn reed een goede wedstrijd om de kloof op een vluchtersgroep te verkleinen, nadat hij eerst geprobeerd had om in zijn eentje de sprong naar voor te maken . Woensdag volgt de Franco Belge eveneens op een hertekende en zwaardere omloop.

27 juli: De Wolfpack zegevierde 2 keer in de Ethias Tour de Wallonie met Julian Allaphilippe en Davide Ballerini. Het werd een superzware ronde met veel hoogtemeters en de renners gooiden er telkens de beuk in. Er waren dan ook heel wat uitvallers.  Dit parcours was geen cadeau voor niet-klimmers. Maar hopelijk kon hier wel de basis gelegd voor het vervolg van dit seizoen.

21 juli; Tijd om het 3e deel van het seizoen aan te vatten. Dat zal gebeuren in de Tour de Wallonie vanaf zaterdag 23 juli.

26 juni: Na bijna 3 weken zonder training door ziekte kwam Stijn niet met de beste benen aan de start van het BK in Middelkerke. Desalniettemin kon hij de ploeg in de laatste ronde toch nog even helpen aan kop van het peloton om een ontsnapt viertal tot de orde te roepen.  De trainingen worden nu hervat in het zuiden van Frankrijk.  

10 juni: Stijn is ziek en staat daardoor een tijdje aan de kant. Jammer, want met de huidige vorm kon Stijn mooie dingen laten zien. Even uitzieken en dan weer hard werken voor wat daarna komt.
 
6 juni:  Pittig koersweekendje voor Stijn met 3 lastige wedstrijden van Heistse Pijl, over een doorweekte Brussels Cycling Classic naar de Ronde van Limburg. Door een dosis pech (mechanische problemen, valpartijen) bleef de oogst beperkt tot een 3e plaats voor Marc Cavendish in de Heistse Pijl. Volgende week hopelijk meer geluk in Dwars door het Hageland. Over de eigen vorm kan Stijn op dit moment alvast niet klagen.

31 mei: Stijn reed een sterke koers in Gullegem. Na ongeveer 10 km reed Stijn voorop met Remco Evenepoel , Sasha Weemaes en Tom Portsmouth. Later in de wedstrijd komen nog een aantal renners aansluiten. In de finale demarreert Stijn, maar als hij terug wordt gegrepen trekt  Remco ten aanval en komen 6 renners aan de leiding. Ook die worden door Remco achtergelaten, zodat hij na een knappe solo de overwinning binnenrijft. Stijn sprint naar een mooie 7e plaats na een knappe wedstrijd. 

15 mei: De Ronde van Hongarije leverde twee zeges en een tweede plek op voor Fabio Jacobsen. De eerste rit liep het nog mis, maar daarna raakte de sprinttrein elke rit beter en beter op elkaar ingespeeld. Vooral de tweede rit was heel boeiend toen the wolfpack alles op de kant gooide en in de waaiers een selecte kopgroep tot stand kwam.  Stijn reed hier een knappe wedstrijd en zorgde er voor dat slechts een klein gedeelte op het eind van de wedstrijd nog kon terugkeren. 

9 mei: Op 11 mei vertrekt Stijn in de Ronde van Hongarije met Fabio Jacobsen als speerpunt.

6 april: Stijn mistte op een haar de goede onstnapping in de waaierkoers naar Schoten, deed er daarna alles aan om de ploeg terug in stelling te brengen. Jammer... Nu volgt een rustperiode

30 maart: In Dwars door Vlaanderen reed Stijn in aanloop naar de finale opnieuw een goede wedstrijd, maar helaas ook nu geen resultaat voor the Wolfpack. Geen kopman mee in de beslissende vlucht en dan was het opnieuw achter de feiten aanhollen. Er bestaan geen mirakels in de harde wielersport. De wedstrijden volgen elkaar zeer snel op en op dit moment kan je de achterstand die door ziekte werd opgelopen niet meer goedmaken. Blijven knokken is de boodschap.

25 maart: Stijn reed een goede E3-prijs in dienst van de ploeg. Er  werd op dit lastige parcours stevig doorgevlamd van bij de start en dan komt het erop aan om de vroege vlucht die altijd tot stand komt niet te ver te laten weglopen. In de finale die in de E3-prijs steeds begint in de aanloop naar de Taaienberg moeten de kopmannen vooraan afgezet worden en dan zit de job er stilaan op voor de werkpaarden en is het aan de kopmannen. Helaas zit het momenteel niet echt mee voor the Wolfpack in het klassieke voorjaar, Vooral Florian Sénéchal deelt dit jaar in de brokken, waardoor Kasper er in de finale alleen voorstaat tegen het Jumbo-blok. Maar er komen nog kansen.
 
19 maart: Na Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic kan Stijn met vertrouwen naar de komende wedstrijden uitkijken. Vooral in Bredene Koksijde toonde hij de goede vorm en bewoog hij zich steeds in de voorste gelederen van het peloton. Er leek zich een mooie ontsnapping te vormen van een 20-tal renners bij de doortocht door de Moeren, maar de wind stond net niet strak genoeg, waardoor alles weer samenliep en de wedstrijd op een massaspurt eindigde. Zonder rasspurter geen zege, maar wel een aanvallende wedstrijd van the Wolfpack.

7 maart: Een haperende snelheidsapparaat verplichtte  Stijn tot een fietswissel in de finale van de GP Monseré. Op dat moment barstte de koers los en zo mistte Stijn de beslissing in deze wedstrijd. Jammer! Op naar de volgende race dan maar...

2 maart: Stijn reed een degelijke koers in Le Samyn. In beginfase aan kop van het peloton om de voorsprong van de vluchters onder controle te houden en in de finale meespringend in ontsnappingen om deze te controleren in afwachting van een massasprint met speerpunt Fabio. Uiteindelijk kwam een kopgroep tot stand met Joseph Cerny en Bert Vanlerberghe als vertegenwoordigers van the Wolfpack. Trentin won de springt van de kopgroep.

1 maart: Vandaag staat Le Samyn op het programma: een eerste keer kasseien en snokken op de hellingen. Kopman is Fabio Jakobsen die zondag Kuurne-Brussel-Kuurne naar zijn hand zette.In de UAE-toer kon geen extra zege aan het palmares toegevoegd worden en daar was wat pech mee gemoeid;: valpartijen, mechanische problemen. Dealnietemin  was de trip door de woestijn een succes met zeges in Oman en Dubai! 

21 februari: Lang hebben we niet moeten wachten op een ritzege van Marc Cavendish, die in de 2e rit van de UAE-tour de maat nam van alle topsprinters na knap voorbereidend werk van de ploeg.  En er komen nog kansen, maar eerst is het aan de klassementsmannen waarbij we uitkijken naar de prestaties van Fausto Masnada.

15 februari:  The Wolfpack heeft zijn seizoenstart niet gemist in de Ronde van Oman met 2 ritzeges, enkele zeer dichte ereplaatsen en daarbovenop een 2e plaats in het eindklassement. Stijn reed een mooie ronde in dienst van kopmannen Masnada en Cavendish. In de waaieretappe maakte hij deel uit van de 1e waaier en dat is altijd een goed signaal. Op nu naar de UAE-tour.
 
7 februari: Na stages in Spanje en Portugal trapt Stijn het seizoen 2022 in gang in de Ronde Van Oman.  Daarna volgt de UAE-tour telkens met Marc Cavendish als rittenkaper van dienst.

2021

25 oktober: Vandaag werd officieel bevestigd dat Stijn ook volgend jaar de kleuren van the Wolfpack zal verdedigen.  Nog een weekje vakantie en dan wordt het stilaan tijd om de voorbereiding voor 2022 aan te vatten. Traditioneel staan  pistetrainingen op de Gentse Blaarmeersen en crosstrainingen op de agenda.. 

10 oktober: Het seizoen 2021 zit erop. In de Rond van Munsterland pakte Marc Cavendish de bloemen. Stijn maakte deel uit van een selectieve kopgroep die op 90 km van de streep gevormd werd in een waaierstuk. Hij zou uiteindelijk als 13e over de meet bollen.  In Binche betaalde Stijn de tol van de zware wedstrijdomstandigheden en het drukke programma. en beëindigde hij voortijdig de wedstrijd. 

29 september:  Opnieuw een overwinning voor DQS met Fabio Jacobsen in de Eurometropole tour. Stijn bevond zich steeds op de voorposten van het peloton en leverde een ultieme inspanning in aanloop naar de laatste beklimming om de kloof naar een sterke kopgroep te dichten. Er staan nog 2 wedstrijden op het programma: de ronde van Munsterland en Binche Doornik Binche.
 
21 september: Stijn finishte als vierde in de textielprijs in Vichte. Drie renners met Iljo Keisse bleven nog net uit zijn greep. Mooi gedaan!
 
20 september: Een 2e plaats in de eindstand voor Steimle, 2 ritoverwinningen en nog enkele mooie ereplaatsen is de balans van de Ronde van Slovakije voor DQS.  Het slechte weer maakte deze rittenwedstrijd slopend voor de renners.  In de slotrit gaf Stijn ziek op. De wedstrijd lag dan al in een beslissende plooi.

9 september:Izegem Koerse werd na een warme start  geteisterd door een hevige plensbui. Dat veroorzaakte verschillende valpartijen, waardoor ook Stijn werd opgehouden. In het licht van wat nog komt kneep Stijn dan veiligheidshalve de remmen dicht.

7 september: DQS domineerde Gullegem koers. Stan Van Tricht won de spurt van een kopgroep van 3. Pieter Sdrry werd derde. Stijn pivoteerde Alvoro Hodeg naar de 4 plaats en werd zelf nog vijfde! Knap werk  van The Wolfpack.

6 september: Het zat DQS niet mee in de Benelux-tour met veel pech en ziekte de kopmannen. Stijn reed een goede ronde in dienst van de kopmannen met een zwaar slotstuk in het weekend met aankomst in Houffalize op zaterdag en het traditionele sluitstuk op de Muur van Geraardsbergen op zondag.  Kasper deed er alles aan om de ronde te winnen, maar moest zijn meerdere erkennen in het Bahrein-duo  dus Colbrelli, Mohoric..

30 augustus: 1e etappe in de Benelux tour werd een knappe waaierkoers, waarin Stijn zich mooi in de 1e waaier kon handhaven. Helaas kende kopman Remco pech waardoor hij wat tijd verloor in het klassement, maar de Benelux tour is nog maar net begonnen, dus er kan nog één en ander rechtgezet worden. Alvaro Hodeg sprintte naar een mooie 3e plaats.

20 augustus: DQS zette dankzij knap teamwerk en een sterke sprint van Alvaro Hodeg ook de GP Marcel Kint naar zijn hand. En zo blijft  Stijn met zijn maats in het winnende kamp! Volgende afspraak is de Brussels Cycling Cup op 28 augustus.

16 augustus: Feestje in Polen nadat Joao Almeida de eindzege op zak kon steken Behalve de eindzege werden ook nog 3 etappezeges en het ploegenklassement gewonnen. Een meerderheid An succesvolle week dus, wat passend gevierd werd.

12 augustus: Na 4 ritten in de Ronde van Polen gaat het DQS voor de wind, met 2 ritzeges van Almeida en een tweede plaats voor Alvaro Hodeg in de openingsetappe. Nog 3 ritten te gaan! Voor Stijn en Ian Garisson is het elke dag werken geblazen om de vluchters onder controle te houden tot diep in de finale.
 
1 augustus: DQS was naar de Tour de l'Ain vertrokken met het oog op een goed klassement voor Bagioli en als het even kon een ritzege. Met de sprintzege van Alvaro Hodeg in de eerste etappe en een 4e plaats in het eindklassement voor Bagioli en nog een knappe 2e plaats in de slotrit is de missie geslaagd. In de eerste etappe reed Stijn met het ganse team een knappe wedstrijd in dienst van Alvaro, die dus mooi afrondde met een mooie sprint.  Tweede en Derde etappe was spek voor de bek van de klimgeiten.

27 juli: Stijn finishte op een 12e plaats in Westrozebeke. Hij mistte de juiste ontsnapping, maar deed er daarna nog alles aan om terug te keren en reed het  peloton aan flarden. De winnaar jonas zat echter vooral. Op nu naar Tour de l'Ain.

20 juli: Na stage in Livigno volgen stilaan  weer de wedstrijd. Stijn zal starten in Westrozebeke en dan volgt de Tour de l'Ain.

21 juli: Deceuninck Quickstep haalt met Remco een bronzen plak op het Belgisch kampioenschap in Waregem. De ploeg maakte er een harde wedstrijd van. Mauri zat in de vroege vlucht en Yves opende vroeg de finale. Nadat Stijn het peloton op een lint had getrokken counterden Remco en Wout een poging van Phillipe Gilbert en dat bleek de aanzet tot de goede ontsnapping. Enkel Edward Theuns sloot nog aan en de 3 sprintten voor d titel. Nu volgt een korte rustperiode en dan een hoogtestage in Livigno om de rest van het seizoen voor te bereiden.

7 juni: Een mooie maar lastige Dauphiné zit erop. In de eerste ritten kon Kasper Asgreen enkele mooie resultaten voorleggen, maar een mooi eindklassement was te hoog gegrepen zonder rasklimmers in het team. Stijn probeerde zich enkele keren in de vlucht te mengen, maar zonder succes. in elk geval zal er na al dat klimwerk spanning op de spieren zitten. Het wordt nu uitkijken naar het BK in Waregem.

30 mei: Vandaag start het criterium du Dauphiné Libéré. De ploeg start zonder klasementsambities in deze lastige wedstrijd, maar hoopt op een mooi resultaat in één of andere overgangsrit. Stijn reed een goede Ruta del Sol en hoopt deze lijn hier door te kunnen trekken.

18 mei: Na een kletsnatte GP Vermarc, waarin Alvaro Hodeg DQS de overwinning schonk is Stijn vandaag gestart aan de Ruta del Sol. In het zonnige Andalusië liet hij  zich in de lastige finale nog opmerken met een late uitval op zo'n 3 km van de finish. Movistar liet echter niet begaan. Toch een mooie actie.

13 mei: Zaterdag hervat Stijn de competitie in de Grote Prijs Vermarc. Daarna wordt het klimmen geblazen in de Ruta Del Sol en de Dauphiné Libéré.

19 april: Gisteren finishte de Ronde van Turkije, die voor Deceuninck-Quickstep zeer succesvol is verlopen met 4 ritzeges voor Marc Cavendish. In de slotetappe liet Stijn zich opmerken door deel uit te maken van een mooie kopgroep. Op 25 km van de finish werd onder impuls van vooral Androni een einde gemaakt aan de vlucht. In de prangende slotsprint toonde Marc dat hij de snelste sprinter was in dit peloton. Nu volgt een korte rustperiode om dan weer op te bouwen naar het 2e deel van het seizoen.
 
12 april: Historische dag vandaag nadat Marc Cavendish in de Ronde van Turkije in de 2e rit aan het langste eind trok. Het was van 2018 geleden dat Cav nog kon zegevieren. Hopelijk volgt er de komende dagen nog meer sprintsucces voor Stijn en de ploegmaats van DQS.

6 april: Geen Scheldeprijs voor Stijn aanstaande woensdag. Stijn zal wel het heroptreden van Fabio Jakobsen vanop de eerste lijn meemaken in de Ronde van Turkije. Daarna volgt de Ronde van Romandië.

31 maart: Stijn werd in extremis opgeroepen voor Dwars door Vlaanderen. In dolle eerste uren  tot in de bergzone moest hij  vol aan de bak om de wedstrijd te controleren. DQS had onderweg wel wat af te rekenen met pech, maar plaatste toch 2 renners in de top 10.

28 maart: Gent Wevelgem werd door de wind een bikkelharde wedstrijd van start tot finish. Nadat DQS een eerste keer had geprobeerd om een waaier te trekken, viel de beslissing vrij onverwacht door een val, waardoor plots 22 renners voorop geraakten. De kloof kon niet meer gedicht worden. Sam Bennet was de enige DQS-renner in de voorwacht en had lang een goed vooruitzicht op winst, maar maagproblemen beslisten er anders over.

24 maart: Winst voor Sam Bennet in de Oxyclean Classic Brugge De Panne, waarin Stijn een sterke wedstrijd reed in dienst van de ploeg. Een opsteker na  Nokere koerse en de Bredene Koksijde Classic  waar nog niet alles liep zoal gewenst. Op nu naar Gent Wevelgem!
 
7 maart: Eerste podium sinds lang voor Marc Cavendish in  de GP Monseré. Stijn reed een goede wedstrijd in dienst van the Wolfpack, na een topweekend met twee zeges en twee  2e plaatsen.
 km
2 maart: Na een hard bevochten wedstrijd met veel wisselende situaties leek de DQS-trein een eerste keer Marc Cavendish in stelling te gaan brengen. DQS had de wedstrijd behoorlijk onder controle met 6 renners, waaronder Stijn  in een uitgedund peloton. Een laatste uitval met Sénéchal sneed uiteindelijk ook bij Cav, die heel aanvallend koerste, de benen af en verstoorde de orde. Jammer, maar zondag kan opnieuw geprobeerd worden.

28 februari: Eerste wedstrijd op Belgische bodem oor Stijn  in Kuurne Brussel Kuurne. Bert werd 9e en 1e DQS-renner. Hoewel weinig in beeld had Stijn goede benen en heeft hij hard gewerkt in dienst van de ploeg. Op naar de volgende wedstrijd Le Samyn op dinsdag! 

22 februari: Stijn start aanstaande zondag in Kuurne Brussel Kuurne.

14 februari: Na een lange winsterstop heeft voor Stijn het wielerseizoen zich vandaag terug op gang getrokken in de Clasica de Almeria. De wedstrijd eindigde op  de traditionele massaspurt gewonnen door Nizzolo voor Florian Sénéchal. De beide voorbestemde DQS-sprinters , Cavendish en Hodeg werden in de hektische finale uitgeschakeld door een lekke band (Cav) en een zware val (Alvaro). Het was dus snel de strategie aan te passen : de tweede plaats van Florian was in de gegeven omstandigheden dan ook best knap. De ploeg is in elk geval sterk gestart met binnen de week twee overwinningen, twee 2e plaatsen en een 3e plaats! 

2020

29 september: Pech voor Stijn in de 1e etappe van de Binckbank tour: bij een massale valpartij kwam Stijn ongelukkig neer op zijn pols en brak daarbij  het scafoïd-beentje in zijn linkerhand. Stijn, die goed op dreef was, mag daardoor een eind maken aan zijn seizoen. Morgen wordt hij geopereerd in het ziekenhuis van Herentals.
 
22 september: Dries Debondt wordt Belgisch Kampioen in Anzegem.  Met  Iljo Keisse en Pieter Serry vervolledigde Deceuninck-Quickstep  het podium. De wedstrijd werd beslist na zo’n 100 km toen een 20-koppige leidersgroep ontstond. Met Pieter en Iljo in de kopgroep konden de DQS-ers de benen stil houden. Stijn kon terugkijken op een goede wedstrijd in een controlerende rol. Volgende wedstrijd: Binck Bank tour.

20 september: Stijn reed een sterke Gooikse Pijl. Diep in de finale kleurde hij de wedstrijd en maakte deel uit van een sterke 12-koppige leidersgroep. Toen ploegmaat Bert Van Lerberghe een uitval van Phillippe Gilbert beantwoordde moest Stijn de benen stil houden . Stijn blokkeerde de tegenaanvallen in de achtervolgende groep en Bert leek te gaan sprinten voor de zege, maar in de achtergrond kwam alles weer samen en het aanstormende peloton viel de 2 leiders de laatste 150 m op de nek. Jammer, maar dat is koers. Disndag met goede benen naar het BK!
  
14 september:  Tirreno Adriatico zit erop voor 2020 met 2 top 10 plaatsen in de eindrangschikking en enkele mooie ereplaatsen in de verschillende etappes. Voor Stijn was het werken in dienst van de klassementsrenners Masnada en Knox of spurter van dienst  Ballerini op een pittig parcours. Nu wordt het toeleven naar het BK in nzegem van 22 september met vooraf nog de Gooikse Pijl als intermezzo.

11 september: Alles naar wens in de Tirreno met na 5 ritten 2 renners Masnada en Knox van DQS in de top 10. Morgen een heuvelachtige start met een vlakke finish. Opnieuw een kans voor de sprinters? Dan wordt het  werkendag voor Stijn.

8 september: We zijn ondertussen 2 ritten ver in Tirreno Adriatico met aan het einde telkens een massaspurt. Dag 1 zat de trein goed op de rails, maar een valpartij diep in de finale sloeg spurter van dienst Ballerini uit de voorwacht. Dag 2 liep alles beter en eindigde Davide op een mooie 4e plaats. Stijn  voelt zich goed en knapt het nodige werk op.  Nu volgen zware ritten in het Toscaanse heuvelland en zal de kaart van nieuweling Masnada worden getrokken.
  
6 september: De Ronde van Poitou-Charentes ligt al weer even achter ons. Stijn reed in dienst van Alvaro Hodeg die weer enkele mooie ereplaatsen bij elkaar sprintte, maar helaas (nog) geen zege. Na een leuk televisieoptreden in Vive le Vélo nu weer tijd voor het  ernstige werk: Stijn werd opgeroepen voor Tirreno Adriatico, een world Tour wedstrijd van 7 tot en met 13 september.

25 augustus; Vandaag werd de Bretagne Classic gereden, een World Tour wedstrijd over bijna 250 km met 3600 hoogtemeters. Stijn reed een sterke wedstrijd in dienst van de ploeg. Op 25 km vóór de aankomst verloor hij door een lekke band contact met wat er nog overbleef van het peloton. Florian Sénéchal werd derde. Op nu naar de Ronde van Poitou Charentes!
 
19 augustus: TRW 2020 zit erop met een knappe sprintzege van Sam Bennet in de 3e etappe en  enkele mooie ereplaatsen. Voor Stijn was de  opeenvolging van stevige kuitenbijters ideaal om zijn conditie na zijn heroptreden aan te scherpen en de ploeg van dienst zijn. Volgende wedstrijd Plouay met aansluitend Poitou Charentes (onder voorbehoud).

17 augustus: De eerste 2 ritten van de TRW eindigden zoals verwacht op een massaspurt. In Doornik werd Sam Bennet nipt  geklopt. In de 2e rit kon Sénechal zich als 5e plaatsen. In beide ritten deed Stijn mooi werk in dienst van de kopmannen. Nu volgen 2 lastige ritten in de Ardense heuvels.

15 augustus: De kop is eraf met deelname aan Dwars door het Hageland. Stijn reed samen Stybar lek op en slecht moment en moest lang achtervolgen om terug vooraan in de wedstrijd te komen. Daarna nog gewerkt in dienst van de ploeg. Goed heroptreden na de lange onderbreking. Florian Sénéchal werd 4e in de uitslag.

14 augustus: Morgen is het zover en start Stijn in Dwars door het Hageland, een mooie wedstrijd tussen Aarschot en Diest, deel over onverharde wegen. Daarna wordt er onmiddellijk doorgereisd naar de Tour de Wallonie, waar zal geprobeerd worden om Sam Bennet aan een ritoverwinning te helpen.

3 augustus: Na de annulatie van de Heistse Pijl is normalerwijze de eerste wedstrijd op het programma Dwars door het Hageland met daarna  de ronde van Wallonië (TRW).

5 juli: Heroptreden van de The Wolfpack in Rotselaar en meteen prijs: Florian Sénéchal rondde de dominantie van DQS af met een knappe solo. Eerder hadden Pieter Serry en Stijn van in de start samen met een bedrijvige Victor Campenaerts de forcing gevoerd, zodat het een ware slijtageslag werd. Na een knappe wedstrijd kon Stijn nog naar de 4e plek fietsen.

20 juni: Na een lange onzekere periode kijken we weer uit naar de koers. Afgelopen week trok de Wolfpack zich op gang in de Vlaamse Ardennen met een eerste trainingskamp. En zelfs de eerste wedstrijd is in het verschiet: op 5 juli komt Stijn naar alle waarschijnlijkheid aan de start van de eerste profwedstrijd op Belgische bodem in Rotselaar. Dan volgt een trainingsstage in de Dolomieten en daarna maken we ons op voor een druk wielernajaar!.

17 maart: Door de coronacrisis is het zeer onduidelijk hoe het programma van Stijn er de komende weken of maanden zal uitzien. Na onderbreking van de UAE-tour en de perikelen op trainingskamp in Spanje zal  Stijn de komende weken hoe dan ook terug aan de opbouw van de conditie moeten werken, om klaar te zijn als de Wolfpack zich weer op gang trekt.

8 maart; In een kletsnatte GP Monseré leidde The Wolfpack Fabio Jakobsen naar zijn derde zege  van het seizoen.Ondanks de UAE-perikelen kon STijn in de finale toch nog zijn duit in het zakje doen. Nu volgt  een stage en dan staat Nokere Koerse op het programma.

1 maart: Na de koninginnerit eindigde de UAE-tour in mineur. De wedstrijd werd na een vermeende coronabesmetting in de karavaan stopgezet. Ondanks het feit dat achteraf bleek dat van Corona geen sprake was werden de renners toch vastgehouden in het hotel. Door de verlate terugkeer zal Stijn niet kunnen deelnemen aan Le Samyn. 

26 februari: De tegenwind zorgde ervoor dat er opnieuw weinig animo was in het peloton. De aangekondigde massaspurt was dan ook een feit. Stijn deed opnieuw knap kopwerk in de sprintvoorbereiding. Sam Bennett eindigde net naast het podium.

25 februari: Stijn had even genoeg van mee peddelen in het peloton en trok daarom ten aanval samen met Victor Campenaerts en Jasper De Buyst. Voor de beslissende slotklim werden ze bijgehaald. Een goede training vandaag, weliswaar onder een loden zon. Morgen weer sprintfestijn?

24 februari: Sam Bennett werd knap 2e in de tweede rit van de UAE-Tour met aankomst op de steile Hatta Dam. Onderweg reed het peloton aan een slakkengangetje om in de finale te ontploffen  op de steile klimmetjes vóór de Hatta Dam. Stijn overleefde de gevechten op de klim, wat erop wijst dat de vorm best OK is. Eerstvolgende afspraak voor Stijn is de woensdagrit waar hij opnieuw alles zal geven om Sam Bennett in een kansrijke positie af te zetten in de verwachte sprint. Of zou de wind de kop opsteken in de woestijn en wordt het een waaierrit?
 
23 februari: Eerste rit in UAE-tour eindigde op de verwachte massaspurt. Stijn was sterk in de finale en zette het trio Archibold-Morkov-Bennett op kop af met nog 700 m te gaan. In de daaropvolgende hectiek liep het helaas niet zoals gewenst voor Bennett, die uiteindelijk 13e werd, maar er komen zeker nog kansen!

22 februari: Zondag 23 februari start de UAE Tour, een wedstrijd behorend tot de World Tour.  Hoofddoel voor Stijn en DQS wordt het piloteren van Sam Bennett naar sprintsucces. Dat wordt geen eenvoudige missie want heel wat topsprinters aan de start!

9 februari:  Missie geslaagd in Ronde van Valencia, want na twee nipte nederlagen tegen Dylan Groenewegen was het raak voor Fabio Jacobsen in de slotetappe. Stijn reed een goede ronde in dienst van de ploeg en in de slotrit met aankomst in  Valencia klopte het plaatje volledig. Na sterk werk van Tim en James om de kopgroep terug te pakken, nam DQS de wedstrijd op 5 km van de eindmeet in handen en na Remi trok Stijn sterk door tot  onder de rode vod, waarna Yves en Davide Fabio perfect afzetten en Fabio naar de zege kon snellen. Een opsteker voor iedereen!!

31 januari: Stijn is momenteel op stage in Portugal en alles verloopt naar wens. Programma wordt gewijzigd; Stijn start vanaf woensdag in Ronde van Valencia, waar the Wolfpack Fabio Jakobsen aan een eerste sprintoverwinning in 2020 zal proberen te helpen.

1 januari: Vanaf 1 januari is Stijn officieel lid van the Wolfpack. Hij tekende een contract van 2 jaar bij de superformatie Deceuninck -Quickstep. Hij krijgt de opdracht om de kopmannen zo goed mogelijk de finale in te loodsen. Voor Stijn is dit een droom die uitkomt. Ondertussen heeft Stijn een eerste stage achter de rug in Calpe. De eerste wedstrijd wordt aar alle waarschijnlijkheid de Tour de Provence. 

2019

13 oktober: Stijn sloot het wielerseizoen af met 3 wedstrijden op rij en toonde zich nog een laatste keer in de kleuren van Roompot Charles.Het beste resultaat boekte hij in Arendonk waar hij 6e finishte in de Memorial Rik Van Steenbergen. Het werd nog een zwaar weekend met veel regen en wind op vrijdag en zaterdag en ook zondag zorgde een stevige wind voor een schifting.

7 oktober: Het einde van het wielerseizoen nadert nu met rasse schreden. Deze week staan er nog 4 wedstrijden op het programma en dan breekt een welverdiende rustperiode aan. Zaterdag trad Stijn aan in de Eurometropol-Tour. Een kopgroep van 32 renners kleurde de wedstrijd. Stijn finishte als 34e. 

25 september: Harde omstandigheden in  de Omloop van het Houtland met waaiers en regen. Stijn werd mooi 20e.  Toen de definitieve ontsnapping tot stand kwam zat Stijn net te ver. Het peloton naderde nog fel en Stijn kon in de slotfase nog naar een mooie ereplaats rijden.

23 september: Stijn liet zich opmerken in de Primus Haacht Classic. Op 70 km voor de aankomst trok hij met 3 kompanen in de aanval. NA een 10 tal km werden ze terug ingelopen. In elk geval bevestiging dat het met de conditie de goede weg opgaat.

20 september: De val in Merksem had de laatste weken toch voor wat schade gezorgd. Ondertussen is de conditie terug in stijgende lijn, maar dame fortuna speelt nog niet mee. In Koolskamp kwam Stijn ten val over een drinkbus. Hij kon de wedstrijd wel uitrijden, maar mistte  de 1e waaier toen de beslissing viel op ongeveer 45 km van de meet. 

8 september: Geen meeval in de "karakterkoersen" dit jaar: na een tuimelperte in de Schaal Sels, reed Stijn op een slecht moment lek in de Antwerp Epic Race. Hij verloor te veel tijd bij de depannage door de neutrale wagen en moest helaas opgeven. 

31 augustus: De wedstrijd in Meulebeke eindigde opnieuw in een massaspurt. Stijn reed in dienst van Michael Van Staeyen  die 4e werd.

25 augustus:  Stijn kwam ten val in de Schaal Sels en moest opgeven. Het voorwiel blokkeerde in een groef van een verkeersdrempel, waardoor Stijn overkop ging. Geen breuken, maar wel blauwe plekken in overvloed...

20 augustus: Door een blessure aan het zitvlak werd  Stijn in de GP Zottegem tot opgave gedwongen.  Eerst de  blessure laten genezen en dan uitkijken naar de mooie wedstrijden die in september nog op het menu staan.

18 augustus: De Biinckbanktour werd afgerond met een knappe finale in Geraardsbergen waar Laurens de Plus aan het langste eind trok. Stijn kon vrij tevreden terugkijken op de ronde: hij kon zich in de kijker rijden in de rit naar Aalter en in de lastige etappes in Houffalize en Geraardsbergen was het gevoel vrij goed. De geleverde arbeid zal hopelijk de komende weken renderen.
 
14 augustus: Drie ritten afgewerkt in de Binckbanktour en drie keer massaspurt met Sam Bennet als winnaar. In de rit naar Aalter ondernam  Stijn samen met Guillaume Van Keirsbulck en Harry Tanfield een verdienstelijke poging om de massaspurt te ontlopen door op 50 km van de aankomst ten aanval te trekken; Er waren echter te veel ploegen die op een massaspurt aanstuurden en op 3 km voor de aankomst waren ze er aan voor de moeite.

12 augustus: Stijn is in extremis opgeroepen voor de Binckbank tour. De eerste rit van Beveren naar Hulst werd gereden onder slechte weersomstandigheden en eindigde in een massaspurt. 

11 augustus: In de Slag om Norge, een wedstrijd in het Noorden van Nederland op gravelwegen, had Stijn goede benen, maar werd hij afgeremd door een lekke band toen hij in de kop van de wedstrijd reed. De volgwagen lag door de verbrokkeling ver achterop. Wedstrijd was daardoor over.

31 juli: In de slotrit van de TRW met aankomst op de Muur van Thuin moest opnieuw flink wat geklommen worden. Onderweg werden waaiers gevormd. Stijn zat in de 1e waaier, maar alles kwam terug samen. Tosh Vandersande was de snelste op de slotklim. Stijn kon na zijn mooie 3e plaats in de koninginnenrit terugkijken op een geslaagde TRW.

30 juli: Na een rit over geaccidenteerd terrein door de Ardennen sprint Stijn zich tijdens de 4e etappe van de TRW  in een fel uitgedund peloton  naar een knappe 3e plaats.

28 juli: Na de traditionele zomerstage heeft Stijn het laatste deel van het seizoen afgetrapt. Na de kermiskoers in Dentergem volgde de GP Pino Cerami en nu is Stijn aan de slag in de Tour de la Région Wallonne TRW. De eerste dagen van de TRW werden de hemelsluizen geopend. De komende dagen zou het weer verbeteren en kan de conditie aangescherpt worden met het oog op het slot van het seizoen.

1 juli: Zoals gewoonlijk was Stijn ook dit jaar op de afspraak in het Belgisch kampioenschap in Gent. In de beginfase werd er hard gekoerst op de kasseien van de Zwalmstreek. Stijn overleefde de schifting en maakte deel uit van een kopgroep van 30-40 renners. Alles kwam echter terug samen en de wedstrijd viel stil. In de laatste 10 km waagde Stijn nog een uitval, reed enkele km voor het peloton uit, maar de sprintersploegen lieten niet begaan. Nu volgen een korte rustperiode en daarna een trainingsstage in Frankrijk.

23 juni: Enkele ereplaatsen in de sprint en een 6e plaats in het eindklassement was het resultaat voor Roompot Charles in de ZLM tour. Het was dit jaar opnieuw een sprintersfestival. Stijn deed er alles aan om de sprinters in goede positie af te zetten en plaatste zich in de slotspurt in Tilburg zelf nog op een 16e plek. Nog 1 wedstrijd Halle Ingooigem en dan staat op zondag het BK voor de deur.

9 juni: Roompot-Charles heeft er een mooie ronde van Luxemburg opzitten. Zaterdag werd Maurits Lammertink knap 2e en zo kregen Maurits en  Pieter Weening uitzicht op de eindzege. In de slotrit bleek Herrada echter te sterk. Team Roompot toonde zich van zijn beste zijde en vormde een hecht collectief beloond met  de eerste plaats in de team ranking. Stijn kan terugkijken op een mooie ronde in de rol die het best bij hem past: hard werken en de kopmannen met zegekansen in de best mogelijke positie in de finale brengen.  

7 juni: Zege voor Roompot-Charles in de 2e rit van de Ronde van Luxemburg dankzij Pieter Weening! Na een 6e plaats voor Sjoerd Van Ginneken in de eerste rit opnieuw een mooi resultaat. Op het lastige parcours doet Stijn er alles aan om de kopmannen in goede positie in de finale te loodsen en vandaag met succes!!

5 juni: Stijn reed een behoorlijke goede proloog in de Ronde van Luxemburg. Morgen 1e rit in lijn!
 
3 juni: programmawijziging; Stijn zal vanaf woensdag starten in de Ronde van Luxemburg.

2 juni: Ondertussen zitten er alweer 2 wedstrijden achter de kiezen. In Circuit de Wallonnie reed Stijn samen met de rest van de ploeg een opvallende wedstrijd. Uiteindelijk werd ploegmaat Riesebeeck knap 4e. In Rund um Köln kwam na een klein uur wedstrijd een kopgroep van 16 renners tot stand. Stijn zag het gevaar, probeerde de kloof nog te dichten, maar vooraan zaten te veel sterke renners, die uiteindelijk ook voor de zege zouden strijden.
   
26 mei:  De GP Marcel Kint eindigde op een massasprint. Het was Corendon Circus dat in de finale tot 2 keer toe probeerde het spel op de wagen te zetten, maar tevergeefs. Alles op michael Van Stayen dan maar die 6e werd.

22 mei: Een supersnelle editie van Ruddervoorde Koers met een wedstrijdgemiddelde van bijna 48 km/u en dus was ontsnappen aan de greep van het peloton onmogelijk. De wedstrijd eindigde op een massaspurt. Stijn zette Michael aan kop af in de laatste rechte lijn en die werd zesde in de einduitslag.

19 mei: Stijn werd 15e in de omloop van de Wase Polders in Verrebroek. Woensdag volgt de wedstrijd in Ruddervoorde en Zondag de Omloop Marcel Kint.

15 mei: Stijn viert zijn heroptreden in competitie met een 2e plaats in Puivelde koers. Hij won de spurt van een ruime achtervolgende groep op de winnaar. 

12 mei: Stilaan maken we ons op voor het 2e gedeelte van het seizoen; Stijn zal eerstdaags de competitie hervatten in enkele regionale wedstrijden: Puivelde, Verrebroek en Ruddervoorde. Hij heeft hard gewerkt aan de conditieopbouw en het herstel van de rugblessure.  

11 april: Een blessure doet Stijn forfait geven voor Parijs Roubaix. Het dwong hem ook tot opgave in de Scheldeprijs. Eerst herstellen en dan er weer tegenaan.

7 april: De Ronde is altijd een hoogdag. Na en opgemerkte podiumceremonie met Meetje Linde Merckpoel  ging de wedstrijd in Antwerpen van start. Stijn vond echter niet het ritme vandaag. Op naar de volgende wedstrijd dan maar.

31 maart: In  Gent Wevelgem wou Stijn de goede vorm doortrekken. Het werd een intense wedstrijd van bij de start, waarbij het peloton al snel in verschillende groepen uiteen werd gereden. Stijn overleefde de esbattementen in de aanvang nog vrij goed, maar als hij in de Moeren vol in de remmen moet, geraakt hij op het kantje. Na een strijd van 20 minuten verliest hij voeling en is de wedstrijd over.

29 maart: Stijn bevestigde in de E3 Binckbank Classic zijn goede vorm. Hij maakte deel uit van de vroege vlucht en werd pas diep in de finale op de Oude Kwaremont ingerekend. 

24 maart: In de GP Denain viel Stijn weg uit de kop van de wedstrijd door een lekke band. Toen de neutrale wagen niet de gepaste wielen aan boord bleek te hebben zat er niets anders op dan te wachten op het peloton. Zo heeft Stijn  al zijn deel van de pech  gehad dit seizoen. Hij rijdt rond met een goede conditie, maar kon die door tegenslag helaas nog niet verzilveren.

20 maart: Stijn reed een sterke Nokere Koers. Hij schudde in de finale enkel keren aan de boom maar kon niet weg rijden uit het peloton. Helaas kon hij zijn wedstrijd niet bekronen met een mooie ereplaats: op 6 km van de meet werd hij door een roekeloze inhaalbeweging van een andere renner ten val gebracht. Gelukkig zonder veel erg.

19 maart: Na de afgelasting van de JP Monséré laste Stijn een korte stage in op Mallorca. Morgen staat Nokere koers op de agenda en deze week werd ook de Handzame Classic aan het programma toegevoegd.

5 maart: Stijn was bezig aan een goede GP Samyn, was vlot mee in een selecte kopgroep toen Niki Terpstra op 50 km van de aankomst een eerste keer doortrok, maar reed dan lek. Door de verbrokkeling in het peloton was er geen neutrale wagen, noch ploegwagen in de buurt en werd hij te ver terug geslagen. Jammer want er zat een sterke prestatie in vandaag.

1 maart: In de Omloop het Nieuwsblad werd Stijn afgeremd door mechanisch defect. Hij moest tot drie keer toe voet aan grond zetten op de kasseien wegens kettingproblemen. Bij gebrek aan reservefiets op de wagen zat er niets anders op dan uit de wedstrijd te stappen. Op naar Le Samyn dan maar!

24 februari: Als 100 m van je voordeur een wedstrijd start, waarom zou je dan niet meedoen. Stijn kon zo de benen nog eens strekken in Meulebeke. In de slotfase reed hij met 4 renners voorop, maar op 400 m werden ze gegrepen en werd het sprinten; Hij werd nog mooi  2e. Nu op naar het grote werk met zaterdag de Omloop het Nieuwsblad.

21 februari: De slotrit eindigde op een massasprint. Stijn finishte  als 22e en kan terugkijken op een goede Ronde van Oman in dienst van de ploeg, maar hij kon zich ook in de kijker rijden in de koninginnenrit naar Green Mountain waar hij slechts in de laatste 2 km werd ingelopen. Op naar het openingsweekend!

19 februari: In de koninginnenrit naar Green Mountain was het plan de vroege vlucht en dat lukte! Maar ei zo na zat er meer in want het peloton moest alles uit de kast halen om Stijn en zijn medevluchters terug te nemen. De beter klimmer van de ontsnapping werd pas in de laatste hectometers bijgehaald door winnaar Lutsenko. Stijn finishte als 31e.  Morgen volgt nog een pittige slotetappe.

18 februari: Stijn kende opnieuw een goede dag tijdens de 3e rit in Oman  op een geaccidenteerd parcours.  De wedstrijd werd hard gemaakt door de hellingen, maar ook door de hitte en de hoge luchtvochtigheid. Krampen bij het begin van de slotklim verhinderden een mooie ereplaats. Morgen staat een zware rit op het programma.

17 februari: Tweede rit in Oman, waarin Stijn zich in dienst stelde van de ploeg en tot aan de slotklim om dan rustig over de meet te bollen. Huub Duijn finishte in de 1e groep en  houdt zijn kansen op een mooie ereplaats gaaf. 

16 februari: Goede start voor Roompot-Charles en Stijn in de ronde van Oman. Boy Van Poppel werd 7e  en Stijn 16e in de eerste etappe, die eindigde in een massaspurt.

13 februari: Het programma voor februari en maart is gekend. Stijn start zijn seizoen in de Ronde van Oman. Eerste afspraak in België is Omloop het Nieuwsblad

8 januari: Stijn en Jan-Willem Van Schip zijn uiteindelijk 5e geëindigd in de Wooningzesdaagse in Rotterdam. Na een aarzelende start op dag 1 had het Roompot Charles team zich daarna met attractief koersen opgewerkt naar een 2e plaats en hadden zij tot op de slotdag uitzicht op de eindzege. Ze hebben er alles aan gedaan om dat doel te bereiken in de afsluitende madison over een uur. Ze waren de meest aanvallende ploeg, maar kregen geen steun en werden  door een sterke Terpstra en enkele coalities tot de orde geroepen.  Hoe dan ook was dit Roompot Charles team de revelatie van de zesdaagse en kregen ze door de energieke koersstijl, de stijl van het huis,  het publiek op hun hand. Nu volgt een korte pauze en daarna is het uitkijken naar het wegseizoen.

6 januari: Na 4 dagen in de Zesdaagse van Rotterdam staat Stijn met ploegmaat Jan Willem Van Schip op een onverhoopte, maar zeer verdiende 2e plaats. Het wordt nog 2 dagen knokken om de puntjes en rondewinst en dan volgt hopelijk een mooie beloning voor het Roompot_Charles duo dat zich stilaan als revelatie begint op te werpen tot publiekslieveling.

2018

30 december: Stijn werd 7e in het BK Omnium. Het was het nummer "temporonde" dat hem de das omdeed voor een dichtere ereplaats. Nu op naar de zesdaagse van Rotterdam. 
  
29 december: Op de eerste dag van de Belgische kampioenschappen Piste in Gent heeft Stijn een zilveren medaille behaald in de puntenkoers. Morgen neemt hij deel aan het omnium.

6 december: De eerste kennismaking met het nieuwe Roompot-Charles team zit erop. Na de zesdaagse van Gent volgde een korte rustperiode, maar ondertussen wordt alweer hard gewerkt naar het volgden doel: de zesdaagse van Rotterdam waar Stijn aan de zijde van Jan-Willem Van 't Schip zal strijden.  

18 november: De Gentse zesdaagse zit erop. Stijn en Jonas konden de zesdaagse met een goed gevoel afsluiten. Het was een hoogstaande editie bikkelharde strijd tussen de topteams. Stijn en Jonas konden zich in de nevennummers heel vaak op het podium plaatsen inpikten ook hun overwinningen mee.
 
13 november:  Dag 1 van de Gentse zesdaagse bracht reeds heel wat spektakel. Dikke pech als de mecanicien van Jonas een verkeerde versnelling monteert in de 1e grote ploegkoers. Kostte het team wellicht een paar verliesronden, maar niet getreurd: Stijn won de Supersprint. Vijf dagen te gaan...

11 november: Stijn start met Jonas Rickaert in de zesdaagse van Gent. Dat wordt een spektakel waarin de 2 Melkers zich ongetwijfeld zullen laten opmerken. Om warm te draaien namen Jonas en Stijn op 11 november deel aan een pistemeeting in het Wielercentrum Eddy Merckx. Stijn deed het heel goed in het sprintomnium en werd mooi 2e werd na Ayrton De Pauw. In scratch en puntenkoers stond er geen maat op Jonas Rickaert. 

8 oktober: Stijn sloot het wegseizoen af met de vernieuwde Parijs Tours, waarbij heel wat off road gekoerst moest worden en in de finale ook nog enkele pittige hellingen op het parcours lagen. Stijn startte goed en kon zich goed handhaven in de eerste waaiers, maar dan ging stilaan het licht uit. 
 
24 september: Stijn kende dit weekend zowel in de Eurometropole Tour als in de Gooikse pijl een ware offday: geen jus in de benen. Even afwachten of er niets broeit in het lichaam, want het contrast met de vorige wedstrijden was te groot.

20 september: Stijn had goede benen in de Omloop van Houtland. Hij positioneerde zich steeds in de 1e waaier toen de wind voor hommeles zorgde in het peloton. Uiteindelijk spurtte een groep van ongeveer 50 renners voor de zege. Stijn reed als 17e over de aankomst.

15 september: Het tweeluik Koolskamp-Haacht is goed verlopen voor de Snipers. In Koolskamp kon Sean naar de leidersplaats in de Napoleon Cycling Cup geploeterd worden met een 9e plek in de rituitslag. In de Primus Classic reed Huub Duyn naar een knappe 2e plaats. Stijn toonde zich in de aanval en was in de finale attent op de voorposten van het peloton.

11 september: In Desselgemkoerse bleef Milan Menten net uit de greep van een aanstormend peloton.  Stijn finisht als 33e.

7 september: In Izegem werd Stijn in de sprint nipt geklopt door Wesley Kreder, maar hij kroonde zich met deze 2e plaats wel tot Westvlaams kampioen. Na enkele jeugdtitels in de provincie Antwerpen voegt hij nu een nieuwe provinciale titel toe aan zijn palmares.

5 september: Stijn nam deel aan het a-typisch criterium van Brasschaat, waar hard wordt gekoerst om de overwinning. Stijn vormde ploeg met Dries De Bondt die de wedstrijd won.

2 september: Tijdens de Antwerp Port Epic hadden de Snipers af te rekenen met de nodige dosis pech, waardoor ze in het defensief werden gedrongen. In dienst van Wout deed Stijn er samen met de ploegmakkers alles aan om de situatie te keren, maar dat lukte slechts ten dele. Het achtervolgende peloton op de kopgroep van Guillaume Van Keirsbulck werd door het beukwerk van Stijn en de ploegmaten sterk uitgedund, maar de kopgroep was te sterk. Wout werd nog 8e. Stijn gaf op nadat hij alles had gegeven in de achtervolging.

1 september: Het seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Er staan nog enkele mooie wedstrijden op het programma, te beginnen met de Antwerp Port Epic van zondag 2 september.

26 augustus:  Dit weekend stonden 2 wedstrijden op het programma: de Omloop Mandel Leie Schelde in Meulebeke en de vernieuwde Schaal Sels in Merksem. In Meulebeke probeerde Stijn het peloton in de slotronde nog te verschalken met een late uitval, jammer genoeg zonder succes. Beide wedstrijden eindigden op een massaspurt. 

20 augustus: De Binckbank Toer 2018 zit erop. Het werd een knappe wedstrijd waarin de Sniperboys zich vooral in de eerste etappes in positieve zin lieten opmerken. Sean de Bie stond lange tijd goed geplaatst in het algemeen klassement en Dries De Bondt voerde enkele dagen het klassement van de Strijdlust aan. Stijn had de opdracht samen met de rest van de ploeg om deze jongens zo goed mogelijk bij te staan. Het slotweekend verliep minder goed, deels doorpech deels door vermoeidheid. Sean had slechte benen in de rit in Nederlands Limburgen verloor daar zijn klassement. Dries reed lek op cruciale momenten en kwam ook enkele keren ten val waardoor hij de wedstrijd uiteindelijk zou verlaten. In de slotrit naar Geraardsbergen werd de eerste uren hard gekoerst  om een ontsnappingspoging op te zetten, maar zonder succes. Dit had veel krachten gekost en dat eiste zijn tol in de finale. Stijn gaf uiteindelijk op, maar was niet alleen. Het was een zware ronde waarin ongeveer de helft van de deelnemers de eindmeet zou halen.  

5 augustus: Topdag in de Ronde van Denemarken voor het Sniperteam. Tim Merlier won de slotrit en daarmee ook de groene trui en Wout Van Aert pakte de eindzege. Stijn deed zijn duit in het zakje met hard labeur aan kop van het peloton. Perfect teamwerk van de ploeg en een opsteker voor de komende wedstrijden!
 
3 augustus: Met de leider in de ploeg was het vandaag hard labeur voor Stijn. Maar hij deed dat uitstekend, reed 150 km op kop en aan het eind van de rit volgde bovendien een knappe sprintzege van Tim Merlier!. Morgen in de tijdrit volgt voor Stijn een halve rustdag en hopelijk kan dan zondag geknokt worden om de eindzege in de Ronde van Denemarken.

2 augustus: Na een vierde plaats voor Tim Merlier vierden de Snipers vandaag de overwinning  van Wout Van Aert in Velje! Morgen werkendag voor Stijn en de rest van de ploeg!

1 augustus: De eerste rit van de Ronde Van Denemarken zit erop. In de slotfase moest Stijn aan de bak in de reactie op een late uitval. Eén renner bleef het sprintende peloton net voor. Tim Merlier werd vierde.

27 juli: Na een korte vakantie en stages in Frankrijk en Italië is Stijn klaar om erin te vliegen voor de laatste seizoenshelft. Eerst staat de Ronde van Denemarken op het programma, dan volgt de Binckbank Tour  en vervolgens de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke. Als aperitief neemt Stijn ook deel aan het natourcriterium in Aalst.

24 juni: Stijn liet zich ook in 2018 opmerken in het Belgisch Kampioenschap dat dit jaar in Binche werd verreden. Na een spervuur aan aanvallen maakt hij deel uit van de eerste ernstige vlucht van de dag met onder andere Thomas de Gendt als kompaan. Later dikt de groep aan tot een 40-tal renners en leek de goede vlucht vertrokken, maar Lotto bracht alles weer samen. Nadien schoot Stijn een 2e cartouche af toen hij probeerde de kloof naar een kopgroep van 17 renners alsnog te overbruggen samen met Bert Van Lerberghe, maar de afstand was op dat moment al te groot.  Goede wedstrijd gereden, maar voor een ereplaats zaten de wedstrijdomstandigheden wat tegen.

18 juni: Wout Van Aert werd door de Sniperboys in perfecte positie gebracht in de finale van de Elfstedenronde, maar mechanisch defect gooide roet in het eten. Wout was in  het wiel van Stijn als eerste de laatste kasseistrook opgedraaid, plaatste zijn aanval maar kreeg af te rekenen met pech. Jammer voor Wout en voor de ploegmakkers.

17 juni: Pech in Dwars door het Hageland waar Stijn door een lekke band ver werd terug geslagen, maar vandaag herkansing in de Elfstedenronde met aankomst in Brugge.

11 juni: Opnieuw een mooie podiumplaats voor het Sniper Cycling team. De ploeg piloteerde Tim Merlier in de straten van Tongeren naar een mooie uitgangspositie. Eerder maakte Senne Leysen deel uit van de vlucht van de dag, waarmee hij de prijs van de Strijdlust verdiende. 
 
6 juni: In Ruddervoorde koers eindigen Tim Merlier en Stijn al eerste en tweede! Een knap resultaat voor het Sniper Cycling team! 

2 juni: Na de midweekwedstrijd in Gullegem, was Stijn ongetwijfeld één van de smaakmakers in de Heistse Pijl. Voortdurende in de aanval, maar jammer genoeg kon hij geen beslissing forceren. De komende  week werd de koers in Ruddervoorde nog aan het programma toegevoegd.

27 mei: Een hete Ronde van België werd afgesloten met een stormdouche in de slotronde in Tongeren.  De wedstrijd leverde voor de ploeg enkele mooie ereplaatsen op in de massasprints.  Er volgen nu in juni enkele mooie eendagswedstrijden met het BK in Binche als hoogtepunt. 

20 mei: Stijn reed een opgemerkte GP Marcel Kint in Zwevegem. In de finale maakt hij deel uit van een ontsnapping met 4 renners, maar Cofidis controleerde de wedstrijd en een massasprint was onvermijdelijk. Bouhanni wint, maar het Snipercycling team zet 2 renners in de top 5. Op naar de ronde van België.

16 mei: Na een lange periode van inactiviteit vierde Stijn de kermiswedstrijd in Puivelde zijn heroptreden. Er werd stevig doorgefietst en Stijn toonde zich in de aanval. Zondag staat de GP Marcel Kint in Zwevegem op het programma en dan volgt de Ronde van België.
 
7 mei: Stijn moet in extremis forfait geven voor de 4 daagse van Duinkerken.Als hij fit is start hij donderdag waarschijnlijk in Isières en last hij daarna een stage in de Vogezen in.

2 mei: De aftrap voor de tweede seizoenshelft is gegeven met de World Tour wedstrijd Eschborn-Frankfurt. Ploegmaat Sean De Bie werd knap 5e. Stijn was nog niet 100% na maag- en darmproblemen.

9 april: Dramatische dag voor de ploeg na het dodelijk incident van Michael Goolaerts tijdens  Parijs Roubaix: een hartstilstand werd Michael fataal. Al de renners en entourage  werden in diepe rouw gedompeld. Pluim voor de ploeg over de aanpak om iedereen in dit proces te begeleiden. Sterkte aan de familie en vrienden van Michael. 

2 april: De Ronde van Vlaanderen werd een mooie belevenis. Stijn  reed een sterke wedstrijd in dienst van de Wout Van Aert, die bij zijn debuut knap 9e werd.
 
29 maart: Dubbele pech voor Wout Van Aert in Dwars door Vlaanderen met een val en lekke band op het ogenblik dat de wedstrijd ontploft.  Stijn probeert Wout nog terug te brengen maar dit was onder deze omstandigheden onbegonnen werk.

24 maart: In overleg met de ploeg is beslist om Stijn na zijn val niet te laten starten in Gent Wevelgem. Hij ondervindt nog teveel last van de val tijdens E3 Harelbeke. Hij zal een lange training inlassen. 
 
24 maart: In de 3 Daagse De Panne reed Stijn een sterke wedstrijd in dienst van de ploeg.De E3 in Harelbeke was helaas snel voorbij, toen Stijn betrokken geraakte in een massale valpartij en daardoor de strijd moest staken. Maar de wedstrijden volgen zich nu snel op, dus snel vergeten maar.... Zondag Gent-Wevelgem!

19 maart: Ondertussen werden enkele wedstrijden aan het programma toegevoegd 3 daagse Panne, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.

18 maart: Stijn reed een goede wedstrijd in dienst van de ploeg en mistte op een haar de beslissende ontsnapping in het barkoude Denain. De conditie is goed en dan kan met vertrouwen vooruit worden gekeken naar de komende wedstrijden.

11 maart: Net als in de voorgaande jaren was de Ronde Van Drenthe weer hard bevochten. Ook nu waren de vluchters aan het feest. Ze konden net uit de greep van een uitgedund peloton blijven. Ploegmaat Dries Debondt werd tweede. Stijn reed een goede wedstrijd en eindigde in de eerste achtervolgende groep. 

4 maart: In een koude en kletsnatte Dwars door Westvlaanderen rijdt Stijn na de Kemmelberg in het eerste peloton, maar dan valt de koers stil. Op het moment dat hij aan de wagen handschoenen wisselt duurt dit allemaal te lang. Net op dat moment breekt Quickstep de wedstrijd opnieuw open. Peloton scheurt in stukken en Stijn kan niet meer terugkeren. Jammer, want deze slijtageslag was een unieke kans op een mooie uitslag.  

27 februari: In een ijskoude Le Samyn werd Stijn 47e. De wedstrijd werd gedomineerd  door Quickstep na een tegenvallend openingsweekend. 

25 februari: Het openingsweekend op Vlaamse bodem zit erop. In de Omloop het Nieuwsblad lieten de renners van Veranda Willems-Crelan zich in positieve zin opmerken. Dries Debondt maakte deel uit van de "ontsnapping van de dag" en kopman Wout Van Aert kleurde mee de finale. Toen Wout vóór de kasseien van de Haaghoek lek reed leverde Stijn een mooie inspanning om Wout terug te brengen in de groep, waarvoor hij van de ploeg veel waardering kreeg. Dinsdag rijdt Stijn Le Samyn en volgend weekend staat de Johan Musseeuw Classic op het programma met aankomst in Ichtegem.

11 februari; Een pittig weekend op Spaanse bodem met de Ronde van Murcia en de Clasica Almeria. Murcia was een bikkelharde wedstrijd met 4 lastige beklimmingen en een strakke wind. Stijn reed lange mee in de spits van de koers, maar uiteindelijk was het parcours toch te lastig. Hij bolde uiteindelijk als 41e over de meet. Almeria eindigde op de traditionele massaspurt, waarin Kruopis 17e eindigde. De spurt werd ontregeld door een valpartij op 1.5 km voor de aankomst.

4 februari: Topdag voor de ploeg na de nieuwe wereldtitel voor Wout Van Aert. In de slottijdrit kon Sean zijn top 10 plaats in het eindklassement verdedigen: hij werd knap 8e. Stijn reed een goede Ster van Bessèges in dienst van de ploeg. Volgend weekend volgen 2 wedstrijden op Spaanse bodem.

3 februari: Eerste zege van het prille seizoen voor Crelan -Veranda Willems! In een spurt bergop was Sean De Bie de snelste van een uitgedund peloton. De ploeg leverde voortreffelijk werk en zette Sean perfect af en op de Mur van Laudun was er dan geen houden meer aan! De Ster van Bessèges eindigt morgen met een korte, maar pittige tijdrit.

31 januari: De eerste rit in de Ronde van Bessèges eindigde op een massaspurt. Stijn zette ploegmaat Sean De Bie ideaal af, zodat deze naar een 5e plek kon sprinten. Stijn bolde als 76e over de meet in het peloton.

28 januari: De kop is eraf want vandaag werd met de GP la Marseilaise de  eerste wedstrijd van het seizoen gereden op Franse bodem. Op het heuvelachtig parcours spatte de wedstrijd onder impuls van de klimmers op de laatste helling helemaal uit elkaar. Stijn moest passen, maar had over het geheel van de wedstrijd wel een goed gevoel. 

25 januari: De wielerwinter zit erop voor de wegrenners. Dit weekend start Stijn in het Franse Zuiden in de GP La Marseillaise. Aansluitend volgt dan de Ster van Bessèges. Eerste belangrijke afspraak is de Omloop het Nieuwsblad die verreden zal worden op 24 februari.

2017

26 december: Stijn keerde op 2e Kerstdag nog eens terug naar zijn oude liefde op de piste om deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap Scratch en Puntenkoers. Zonder specifieke voorbereiding bracht hij het er goed van af met een 4e plaats in de Scratch en een 6e plaats in de Puntenkoers. 

14 december: Stijn werkte eerste stage af met nieuwe ploeg in Griekenland. Mooi weer, goede teamspirit en goede conditie: perfecte start bij het Sniper Cycling team.

15 oktober: Met de Ronde van Zeeland en de Famenne Ardenne Classic, die in extremis nog aan het programma werden toegevoegd heeft Stijn het wielerseizoen afgesloten. De jus was uit de benen, maar hij kon zich in beide wedstrijden tot in de finale handhaven in de spits van de koers. Nu breekt een rustperiode aan en dan is het tijd voor een nieuw avontuur bij  het Sniper Cycling team.

9 oktober: Parijs Bourges en Munsterland Sparkassen eindigden beide op een massaspurt. Ondertussen werd de Famenne Ardenne Classic nog aan het programma toegevoegd en misschien volgt ook nog de Ronde van Zeeland op 14 oktober, maar dat zal later deze week duidelijk worden.

27 september: In Berlare maakt Stijn deel uit van de beslissende vlucht, In de finale is er een spervuur aan demarrages, waarin Stijn zich stevig mengt, maar zonder succes. Belgisch kampioen Oliver Naessen wint.

24 september: Stijn werd vandaag 18e in Paris Chauny. Na een slechte start kwam hij in de 2e wedstrijdhelft vanop grote afstand nog sterk opzetten. Hij reed van groepje naar groepje en kreeg de kopgroep van 10 renners terug in het vizier, maar mistte net de aansluiting.

17 september:  Vier koersdagen de afgelopen week. Na Zwevegem op maandag volgden GP Wallonie, het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp en de  Primus Classic in Haacht. In Namen stapte Stijn af in de bevoorrading. In Koolskamp en Haacht zette hij zich volledig in dienst van de ploeg. Vooral in de Primus Classic werd er keihard gekoerst om een ruime kopgroep tot de orde te roepen. Uiteindelijk werd er gespurt om de 3e plaats: Jonas Rickaert werd 9e in de uitslag.

11 september: Vandaag werd Stijn 18e in een gure GP Marcel Kint in Zwevegem. Ploegmaat Rickaert won de wedstrijd. Woensdag zal Stijn ook deelnemen aan de GP van Wallonië. Later op de week volgen nog het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp en de GP Primus Haacht
 
3 september: GP Fourmies eindigde zoals gewoonlijk op een massaspurt na een aantrekkelijke finale. Ploegmaat Jarl spurtte naar een 8e plek.

27 augustus: Stijn reed opnieuw een beresterke Schaal Sels en finishte 8e. Pech hield hem van en dichtere ereplaats. Daags voordien werd hij 56e in Meulebeke.

23 augustus: Vandaag start  Stijn in de Druivenkoers in Overijse: een lastige wedstrijd, maar goed om de conditie verder aan te scherpen.
 
22 augustus: Eerste optreden in GP Zottegem na val in Limousin. Alles nog wat stram en stroef, maar met de aankomend wedstrijden komt dat wel in orde.
 
16 augustus: Stijn moest in de 2e rit van de Tour de Limousin jammer genoeg opgeven.  Dat was het gevolg van een zware valpartij in een afdaling tijdens de eerste etappe op 10 km voor de aankomst, waarbij zowat de helft van het peloton op een hoopje lag. Stijn was vooral geschaafd aan de rug. Hij probeerde nog te starten in de 2e rit, maar kneep na 45 km de remmen dicht.

13 augustus: De Binckbank-toer leverde weinig op voor  Stijn. Er werd hard gekoerst onder meestal slechte weersomstandigheden (regen-wind).
 
5 augustus: Een lekke band op een slecht moment ontneemt Stijn een dichte ereplaatsen Dwars door het Hageland. Hij finisht alsnog 16e, maar een top tien zat er zeker in.

2 augustus: Na de Surray Classic in Londen waar Stijn 75e werd staan er nu enkel mooie wedstrijden op het programma. Zaterdag Dwars door het Hageland en daaropvolgend de Binck Bank toer en de Ronde van de Limousin. We duimen voor enkele mooie prestaties.

25 juli: Stijn start woensdag in het natuurcriterium van Sint Niklaas.

24 juli: In westrozebeke bolt Stijn als 10e over de eindmeet. Een kopgroep van 7 renners met ploegmaat Rickaert  bepaalde de wedstrijd. Daarachter sprintte Stijn naar een mooie ereplaats.

23 juli: Na een 29e plaats in Dentergem reed Stijn de GP Perenchies als 17e over de meet. Beide wedstrijden eindigden op een massaspurt. In Perenchies zat er iets meer in, maar werd hij ingesloten.

8 juli: Stijn reed een actieve GP JP Monseré. In de slotfase speelde hij alles of niets, maar zonder succes.  De benen waren goed en dus op naar de eerstvolgende wedstrijd in Dentergem.

25 juni: Stijn reed in Antwerpen een opvallend Belgisch Kampioenschap. Nadat de vroege vlucht tot de orde geroepen was, toonde hij zich in de finale meermaals in een aanvallende rol. De inspanningen in een solovlucht deden hem de das om toen hij even late in de beslissende ontsnapping moet passen. Maar wie niet waagt (ook) niet wint.
 
18 juni: De slotetappe van Ster ZLM Toer eindigde zoals verwacht op een massaspurt en werd gewonen door Kittel; Stijn probeerde het nog met een uitval, maar tegen de organisatie van de sprintersploegen viel weinig te beginnen. De dag voordien werd op La Gileppe over de eindwinst beslist; Stijn mistte op een haar de schifting in de finale. 

16 juni: Na de proloog op woensdag volgden 2 massaspurten in de SterZLM toer, die voor vele renners de ultieme voorbereiding vormt op de het aanstaande Belgische Kampioenschap in Antwerpen. Het treintje van Sport Vlaanderen reed telkens in dienst van Bert die in de eerste etappe een mooie 5e plaats behaalde. In Buchten werd de aanloop naar de spurt verstoord door een valpartij.

11 juni: Dit weekend stond Stijn aan de start van Omloop door de Vlaamse Ardennen op zaterdag en de Ronde van Limburg op zondag. Zaterdag eindigde Stijn 14e na een sterke remonte  vanuit de achtergrond, maar krampen speelden hem parten in de ultieme slotfase. Zondag was Stijn nog niet gerecupereerd van de zware wedstrijd en stapte hij af. Woensdag start alweer de ZLM-toer en dan kunnen beter krachten gespaard worden.

4 juni: De Ronde van Luxemburg zit erop. De nodige klimkilometers zitten in de benen want veel vlakke wegen zijn er in Luxemburg niet te vinden. In de slotritten kwam het er voor Stijn vooral op aan de klimmers van de ploeg in een goede positie aan  de belangrijke hellingen te brengen en zelf aan de vormcurve te werken voor de komende weken, waar de wedstrijden beter in zijn kraam zullen passen.

1 juni: Eerste rit in lijn in TDL eindigt op een massaspurt, waarin Bert 4e finisht. Stijn bolt als 74e over de aankomst. Hij ondervindt lichte hinder van de valpartij in de opwarming van de proloog.

31 mei: Sterke start in de Ronde van Luxemburg van Sport Vlaanderen met 3 renners in de top 10. Voor Stijn blijft de pech nog aanhouden: versnelling blokkeerde, waardoor hij moest afstappen en in een tijdrit over 2 km is dat natuurlijk fataal voor een goed klassement. 

28 mei: De slotrit van de Ronde van België eindigde op een massaspurt. De strijd om de eindoverwinning werd beslist in de Gouden Kilometer, waarin Jens de  Keuckeleire aan het langste eind trok. Stijn reed op een vervelend moment lek, maar kon toch nog op de eerste linies van het peloton postvatten. Ontsnappen was onmogelijk door de controle van de sprintersploegen. 

28 mei: De koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour werd gewonnen door Lammertink, die deel uitmaakte van een vroege ontsnapping. Stijn reed een goede wedstrijd, maar zoals verwacht was de Roche aux Faucons voor hem iets te steil. Vandaag slotrit van Tienen naar Tongeren.

27 mei: Na een spannende etappe naar Moorslede en de tijdrit in Beveren voor vele toeschouwers staat vandaag een stevige Ardennennrit op het menu. Stijn mistte in de 2e etappe net de schifting op de Kemmelberg. 

24 mei: Vandaag werd de eerste etappe afgewerkt in de Baloise Belgium Tour. De wedstrijd eindigde in de traditionele massaspurt op de Wandelaar in Knokke Heist. Al even traditioneel was de massale valpartij. Stijn  kwam er vanaf met een kleine blessure aan de knie, zonder veel erg.

14 mei: Stijn reed in Verrebroek een offensieve GP Wase Polders en finishte 9e. In de slotfase hadden 6 renners zich lichtjes afgescheiden.  

7 mei: Stijn reed dit weekend een opvallende Ronde Van Overijssel. Hij reed meer dan 100 km in de aanval in twee mooie vluchtpogingen. In de Grote Prijs Maarten Wijnants zag hij de bui hangen toen een kopgroep van 18 renners er vanonder muisde. Hij deed er nog alles aan om terug te keren, maar tevergeefs. Conditioneel zit het wel snor. De komende wedstrijden moet er een mooie uitslag uit de benen geschud kunnen worden.

28 april: Na een korte rustpauze trekt Stijn het seizoen weer op gang. Na de afscheidswedstrijd van Tom Boonen op zaterdag, volgen op maandag 1 mei een dernycriterium in Lier en op 6 mei de Ronde Van Overijssel. Het zwaartepunt van de 2e seizoenhelft ligt in juni met de Ronde Van Luxemburg en de ZLM-Tour als aanloop naar het BK.

14 april: Stijn sloot deze week het 1e deel van het seizoen af met de wedstrijden Paris Camembert en GP Denain. Nu volgt een korte rustpauze en dan volgt het 2e seizoensgedeelte in het teken van het BK in Antwerpen. Hopelijk is de pech nu opgesoupeerd en kan Stijn een mooi vervolg aan het wielerseizoen 2017 breien. 

9 april: De wielergoden zijn Stijn dit voorseizoen echt niet gunstig gezind.  In Parijs Roubaix rijdt Stijn lek. Door enkele valpartijen voordien was het peloton verbrokkeld. Gevolg: minuten lang wachten  op de wagen en hopeloze situatie. Stijn was na de wedstrijd heel ontgoocheld. Hard gewerkt de fagelopen maanden, maar tot dusver is hij hier zeker niet voor beloond. 

5 april: De Scheldeprijs stond volledig in het teken van de afscheidnemende Tom Boonen, die zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem afhaspelde. Stijn kon zich mengen in de ontsnapping van de dag en reed 180 km in de aanval, een doorgedreven training in het licht van Parijs Roubaix van komende zondag.

2 april: De Ronde van Vlaanderen met start in aankomst en finish in Antwerpen kende Philippe Gilbert als knappe winnaar. Stijn finishte als 100e. Hij raakte achterop toen het peloton scheurde in de bevoorrading.

26 maart: Het lijkt onwaarschijnlijk, maar dikke pech opnieuw in Gent Wevelgem. Op het ogenblik dat Stijn zich in de top 20 heeft genesteld en het peloton door de hoge snelheid in het eerste gedeelte van de heuvelzone begint te scheuren haakt deze keer  een renner met zijn pedaal in het voorwiel van Stijn. Een hele reeks spaken breken en Stijn komt ten val: wedstrijd over. De kwetsuren vallen mee, maar door de opeenvolging van tegenslagen die hem telkens verplichten voet aan de grond te zetten mist Stijn wel noodzakelijke wedstrijdkilometers.  
 
22 maart: Vandaag Dwars door Vlaanderen. Conditie gaat in stijgende lijn, maar pech remt Stijn deze dagen af. Vandaag was het de elektronische versnelling die gekke kuren had en Stijn uiteindelijk tot opgave dwong. Voordien was Stijn in bergzone vaak op de eerste rijen van het peloton te vinden en prikte hij enkele keren om een actie op gang te brengen Op naar Gent Wevelgem!

17 maart: In Handzame Koerse draait Stijn met de eersten de Moeren in en maakt deel uit van een kopgroep van 30 renners. Over half wedstrijd sluiten nog renners terug aan. In de slotfase probeert Stijn nog de massaspurt te ontlopen, maar de sprintersploegen laten niet begaan. Stijn finisht als 22e.

15 maart: In Nokere Koerse legde ploegmaat Bert Van Lerberghe beslag op een mooie 5e plaats. Na een val in de laatste 10 km werd hij nog terug naar voor gepiloteerd door de ploegmaats. Eerder kroonde Kenneth Van Rooy zich tot Bergkoning. Toen BMC  de finale inluidde en het peloton in stukken viel was Stijn mooi meegeschoven in een kopgroep van 25 renners. Toch was het gevoel nog niet 100%. Vrijdag volgt de Handzame Classic.
 
12 maart: Dit weekend 2 wedstrijden afgewerkt. In de ronde van Drenthe werd Stijn teruggeslagen door een lekke band in de cruciale kasseistrook. Wanneer hij samen ploegmaat Jonas na een lange achtervolging op het punt staat opnieuw aan te sluiten bij het uitgedund peloton, moeten beide door een val van een andere renner opnieuw vol in de remmen en is de wedstrijd voorbij. Zondag heeft Stijn op de bochtige omloop in Rucphen geen goed gevoel en eindigt hij in het peloton. Veel pech dus dit weekend, maar toch ook de nodige wedstrijdkilometers afgemaald.

5 maart: Sterke finale van Stijn in de GP Lillers.  Op 20 km van de aankomst trok hij alleen in de aanval. Hij  werd ingelopen in de laatste kilometers na een knappe solo. 

4 maart: Stijn hervat morgen de competitie in de GP Lillers, waar hij vorig jaar als winnaar over de streep bolde.

28 februari:Een doktersbezoek leerde dat Stijn een oorontsteking heeft en daarom woensdag niet mag starten in de GP Samijn.

27 februari: Het openingsweekend bracht niet wat Stijn ervan verwacht had. Op de  beslissende momenten zat Stijn te ver in het peloton en kon daardoor niet meespelen. Maar het seizoen is nog lang. Op naar Le Samyn aanstaande woensdag.

19 februari: De slotetappe eindigde met een mooie 4e plaats van ploegmaat Bert Van Lerberghe. Aime De Gendt kon de trui van de strijdlust mee naar huis nemen en zo kan Sport Vlaanderen  Baloise tevreden naar België terugkeren. Stijn had in deze Ronde goede benen en kan met vertrouwen naar de komende koersen uitkijken.
17 februari: Ondertussen 4 ritten afgewerkt in de Ronde van Oman. Stijn rijdt rond met goede benen, maar het parcours is niet echt op zijn maat. Ideaal wel om verder aan de conditie te werken 
15 februari: Tweede rit  achter de rug, deze keer met enkele pittige hellingen. Stijn moest passen op de slotklim, maar  was best tevreden over het vormpeil. 

14 februari: Vandaag werd de eerste rit verreden in de Ronde van Oman. De rit werd in een massaspurt gewonnen door Kristoff. Stijn bolde als 47e over de meet.
5 februari: De eerste riitenkoers zit erop. Maag- en darmklachten speelden Stijn parten in de eindfase en een slepend wiel in de tijdrit hielp ook niet om een goede uitslag uit de brand te slepen. Daarbovenop een gestolen GSM toen Stijn onder de douche stond en dus een wedstrijd om snel te vergeten. Pluspunt: de kilometers werden afgemalen en de benen waren in de eerste ritten behoorlijk goed.

29 januari: De GP La Marseillaise zit er op. Sinds de parcourswijziging zit het venijn in de staart van de wedstrijd met enkele zeer pittige klimmetjes. Op de zwaarste helling op 25 km voor de aankomst brak het peloton helemaal in stukken. Een tiental renners streed om de zege. Stijn eindigde in een groepje op 10 minuten van winnaar  Frans kampioen Vichot.

25 januari: Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Stijn start komend weekend in de GP Marseillaise en stoomt dan door naar de Ster van Besseges en de Ronde van Oman. Dit is meteen de laatste voorbereiding op het openingsweekend waarin Stijn normaal in Gent en in Kuurne aan de start zal staan.